Van der Haar kan leven met tweede plaats in de Superprestige in Merksplas: "Sweeck reed bijna de perfecte cross"

Wielersport | Lars van der Haar pakte zaterdag in Merksplas zijn vierde tweede plaats op een rij. "Laurens was vandaag echt wel heel sterk", moest de Nederlander na afloop toegeven.

Door Belga

Deel dit nieuws

Slechts één keer dit seizoen viel Lars van der Haar naast het podium, in de Polderscross in Kruibeke, z'n eerste wedstrijd van het seizoen waarin hij als vierde eindigde. Verder tekende hij voor tal van tweede en derde plaatsen. "Vandaag laat ik het liggen in die openingsronde", besefte hij aan de finish. "Ik kwam vast te zitten in het gedrang, zeker 15 à 20 seconden, en moest heel wat plaatsen goed maken."

Van der Haar toonde zich sterker dan Michael Vanthourenhout en Eli Iserbyt in het groepje achtervolgers en ontdeed zich van z'n kompanen, maar het kalf was toen al verdronken. "Het kloofje met Sweeck was niet zo groot, maar blijkbaar te groot om nog te dichten. Ik bleef hangen op zo'n 12 à 15 seconden. Ik hoopte dat hij een foutje zou maken zodat ik bij hem kon komen, maar hij koerste echt sterk. Het was bijna perfect. Hij pakt een mooie zege", besloot hij.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top