OHL Women wint topper tegen RSCA Women en is herfstkampioen

Lotto Super League | OH Leuven heeft zich zaterdag tot herfstkampioen gekroond in de Lotto Super League, de eerste klasse in het vrouwenvoetbal. De Leuvense vrouwen versloegen grote concurrent Anderlecht met 2-3. Met 30 op 30 blijft Leuven ongeslagen. Voor Anderlecht is het het eerste puntenverlies. Paars-wit is tweede met 27 op 30.

Door Belga

Deel dit nieuws

Een ongelukkig eigen doelpunt van Michelle Colson besliste de topper in de slotminuut van de reguliere speeltijd. Voordien waren beide teams elkaar waard. Silke Vanwynsberghe bracht Anderlecht na zes minuten op voorsprong in het eigen Lotto Park, maar nog voor de pauze leidde Leuven na treffers van Estée Cattoor (8.) en Jill Janssens (40.). Esther Buabadi (52.) trok de stand opnieuw in evenwicht, maar het laatste woord was voor de bezoekers uit Leuven. Een voorzet van Van Schoonhoven werd door Colson in eigen doel gewerkt.

Leuven gaat dit seizoen voluit voor een eerste landstitel. De vicekampioen leidt in de tussenstand met het maximum van de punten en is herfstkampioen. Anderlecht, de kampioen en bekerwinnaar van vorig seizoen, blijft Leuven als tweede op de voet volgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top