Alvarado scoort twee op twee in Superprestige

Wielersport | Dankzij haar tweede zege in de Superprestige, na Niel nu ook in Merksplas, deelt Ceylin del Carmen Alvarado nu de leidersplaats met Denise Betsema.

Door Belga

Deel dit nieuws

Alvarado schuift op dankzij haar zege en telt nu net als Denise Betsema 43 punten, Inge van der Heijden bezet de derde plaats met 40 punten. "Fijn om hier te winnen en een goede zaak te doen voor het klassement", zei ze na afloop. 

Alvarado maakte er een lange solo van. "Het leek misschien gemakkelijk, maar dat was het zeker niet. Het was constant blijven geven, want ook achter mij viel het niet stil."

Met Marianne Vos had Alvarado als het ware een uitstekende leadout in de eerste ronde. "daar had ik wel een beetje geluk, ze effende het pad. Daarna zakte ze terug waardoor ik de vrije baan had. Ik haalde er zeker mijn voordeel uit. Ik ben heel blij dat ik opnieuw win. Vorige week was heel emotioneel omdat het de eerste keer na lange tijd was (het was geleden van februari 2020), ik hoopte om die lijn door te trekken en kijk, vandaag win ik opnieuw. Hier ben ik heel blij om. Morgen is het opnieuw cross, het is nu zaak goed te herstellen en hopelijk sta ik zo fris weer aan de start in Overijse."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top