Wereldkampioen Pidcock weet niet wat hij bij rentree mag verwachten

Wielersport | Tom Pidcock maakt zaterdag zijn rentree in de cross. De wereldkampioen weet niet goed wat hij mag verwachten. "Ik heb altijd wat tijd nodig om er in te komen", zei hij na zijn opwarming voor de Superprestige in Merksplas.

Door Belga

Deel dit nieuws

Pidcock reed met het WK in Fayetteville zijn laatste cross. In Merksplas showt hij voor het eerst zijn regenboogtrui aan het publiek en hij liet ook horen dat hij intussen een mondje Nederlands spreekt. "Het is fijn om hier te zijn en terug te kunnen crossen", sprak hij quasi foutloos. "Ik kijk ernaar uit om mijn regenboogtrui te laten zien."

"Ik heb goed getraind de voorbije weken, maar ik ga er niet vanuit dat ik ga winnen", stelde hij nog. "Al is mijn conditie beter dan vorig jaar toen ik hervatte, maar dit is wel een moeilijk en lastig parcours. De voorbije jaren had ik ook wat tijd nodig om erin te komen, dat zal nu wellicht niet anders zijn (vorig seizoen won hij in z'n derde cross, in het Nederlandse Rucphen)."

Pidcock is de eerste van de drie 'tenoren' die in het veld hervat. De terugkeer van Mathieu van der Poel is nog niet officieel gekend, Wout van Aert hervat in de Wereldbeker in Antwerpen op 4 december.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top