Spaanse coach Luis Enrique ziet Brazilië, Argentinië en Duitsland als grootste favorieten

Voetbal | Luis Enrique, bondscoach van Spanje, schuift de traditionele toplanden naar voor als favorieten voor winst op het wereldkampioenschap voetbal in Qatar. "Volgens mij zijn Brazilië, Argentinië en Duitsland de grootste kanshebbers", zei Enrique zaterdag tijdens een livestream vanuit Doha.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Natuurlijk kunnen wij en ook teams als Nederland en Engeland als verrassing uit de bus komen", voegde de bondscoach toe. Zijn ploeg neemt het in de groepsfase op tegen Duitsland, Japan en Costa Rica. "Als Spanje het WK niet wint, dan zie ik Argentinië het liefst wereldkampioen worden", voegde hij eraan toe.

Enrique zal volgens de Spaanse sportkrant Mundo Deportivo tijdens het WK geregeld een livestream doen via Twitch, een website waar vooral gamers gebruik van maken om hun activiteiten te streamen. Ongeveer 150.000 mensen keken naar de eerste livestream van de Spaanse bondscoach.

Het Spaanse elftal is met een gemiddelde leeftijd van 25,3 jaar erg jong. Alleen Ghana en de Verenigde Staten beschikken over een jonger elftal. In zijn toespraak op Twitch blikte Enrique al even hoopvol vooruit naar een eventuele eindwinst. Hij vroeg de kijkers en luisteraars om suggesties in te sturen over wat hij zou moeten doen als Spanje wereldkampioen wordt. "Hoewel mijn vrouw er niet erg van houdt, luister ik graag naar jullie suggesties voor het geval we zouden winnen. Ik zou mijn haar kunnen verven of een piercing kunnen laten steken", lachte de 52-jarige coach.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top