Zespuntenmatch op het Kiel: Beerschot én Club NXT strijden voor meer dan de winst

Sport | In de aanloop naar de topper tussen SK Beveren en RWDM, speelt het nummer drie uit de stand - Beerschot VA - een thuisduel tegen Club NXT. Gezien de huidige situatie in het klassement én het programma van de top twee, wordt de match tegen de Brugse youngsters meer een zespuntenmatch dan vooraf was gedacht.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Beerschot start de veertiende speeldag met een achterstand van vier punten op de top twee; SK Beveren en RWDM. Die twee teams spelen later vanavond tegen elkaar waardoor Beerschot - bij winst tegen Club NXT - sowieso een gouden zaak doet en nadert op minstens één van de twee topteams.

Twee richtingen

Maar tegelijk moeten de Mannekes ook nog mee naar beneden kijken. Twee speeldagen geleden stond Beerschot nog maar net in de top zes, maar dankzij zeges tegen Lommel en Virton konden ze wat hogerop in de ranking klimmen. Toch blijft de vermaledijde zevende plek vooralsnog een issue voor Wieland en co.

De kloof tussen Beerschot en de huidige nummer zeven bedraagt namelijk nog altijd maar zes punten. En die nummer zeven blijkt nu ook nog eens net de tegenstander van vanmiddag: Club NXT. De opdracht lijkt dan ook simpel voor Verlinden en co: bij winst lijkt er vooral naar boven gekeken te mogen worden terwijl er bij verlies vooral weer richting het behoud van een plekje in de top zes gekeken mag worden.

Zesde plek onder druk

Ook voor Club NXT zijn de belangen groot. De Bruggelingen verloren hun zesde plek vrijdag aan Lommel, maar kunnen straks dus weer naar de linkerkolom klimmen. Met Lommel, Deinze, Dender en SL16 FC staan er wel vier ploegen te drummen om de zesde plek over te nemen.

En daarbij wordt er dus vooral gekeken naar de U23 van Club Brugge omdat ook zij de top vijf (voorlopig) hebben moeten laten gaan. Winst op het Kiel zou kunnen betekenen dat er weer aansluiting gevonden wordt bij de nummers drie, vier en vijf waardoor de spotlight van het achtervolgende kwartet (die nu voor de volle 100% op Club NXT gericht staat) weer wat meer gespreid zou worden over meerdere teams. Als Club NXT straks verliest op Beerschot, dan worden ze sowieso overspoeld door de achtervolgers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top