Jules Hesters op Zesdaagse van Gent: "We blijven meedoen voor een podiumplaats"

Wielersport | Jules Hesters en de Duitser Tim Torn Teutenberg zijn na drie nachten opgerukt naar de derde plaats in de 81e Gentse zesdaagse. Ze staan in dezelfde ronde als de leiders Lindsay De Vylder en Robbe Ghys. Het duo komt stilaan op stoom en wil zich niet laten verrassen door de andere favorieten.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Een podiumplaats was voor de start onze ambitie en die ambitie willen we nog altijd waarmaken", zegt Hesters. "Voor de start van de vierde avond staan we op een schitterende derde plaats. We wonnen de afsluitende ploegkoers van de derde avond en smeerden onze concurrenten een ronde aan de broek. We zijn nu over de helft, maar er wachten ons nog drie zware avonden en nachten."

De zesdaagse begon turbulent voor Hesters en Teutenberg. "We waren betrokken bij de twee valpartijen. Bij de laatste ging het mis tijdens de aflossing. Teutenberg is een ervaren pistier, hij werd niet voor niets vijfde op het WK omnium, maar de piste van 't Kuipke is heel speciaal. Het komt aan op kleine details, foutjes kan je jezelf hier niet veroorloven."

Volgens jaar is er naast Kenny De Ketele ook al geen Iljo Keisse meer in 't Kuipke. Hesters kan de rol van thuisfavoriet overnemen. Elke avond wordt hij tijdens de ploegvoorstellingen fel bejubeld. "Dat is natuurlijk leuk. Elk jaar krijg ik wat meer steun van het publiek. Als ze een nieuwe lieveling zoeken voor als Keisse hier niet meer rondrijdt, wil ik die rol wel invullen. De Zesdaagse van Gent is voor mij iets speciaals. Ik woon hier op amper twee kilometer vandaan. Dan heb je sowieso een connectie."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top