Mislukte WK-test: Rode Duivels overleven Egyptische heksenketel in Koeweit niet

Rode Duivels | De Rode Duivels hebben vanavond in het Koeweitse Jaber Al-Ahmad International Stadium hun laatste WK-test met 2-1 (rust: 1-0) verloren van Egypte, dat zich niet eens kon kwalificeren voor Qatar.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Belgen beleefden een dramatische avond in een met liefst 57.400 toeschouwers gevulde Koeweitse heksenketel. Aanvallend werd er niet veel op de mat gebracht en bij elke Egyptische tegenaanval was het bibberen voor de onuitgegeven Belgische defensie, met daarin Toby Alderweireld, Zeno Debast en Arthur Theate

Balverlies van niemand minder dan Kevin De Bruyne leidde vlak na het halfuur de openingstreffer van Mohamed in, Trezeguet vuurde net na de rust het genadeschot af. Een veel te laag tempo weerhield de Belgen er van om nog deftig weerwerk te bieden. Een kwartier voor affluiten viel de aansluitingstreffer van een gretig ingevallen Loïs Openda toch nog uit de lucht, op voorzet van Yannick Carrasco, zowat de beste Belg op het veld. Een slotoffensief leverde vervolgens niets meer op.

Ter herinnering: vier jaar geleden werd Egypte in de voorbereiding op het WK in Rusland nog vlotjes met 3-0 opzijgezet in het Koning Boudewijnstadion. Het is dan ook met heel wat zorgen dat de Belgen vanavond afreizen naar Qatar.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top