Nieuwe intriges in derde seizoen van 'The L Word: Generation Q'

Series | De dramaserie ‘The L Word’ en de spin-off/sequel ‘Generation Q’ tonen al sinds 2004 verhalen van lesbische en biseksuele personages. Het derde seizoen van ‘Generation Q’ verschijnt nu op Streamz, dus maak je maar al warm voor opnieuw een hele reeks spannende intriges.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het tweede seizoen van ‘The L Word: Generation Q’ eindigde met een resem cliffhangers. Bette moet kiezen tussen haar ex Tina en een verzoening met haar vriendin Pippa. Gigi en Dani proberen intussen om de plooien in hun relatie glad te strijken. Is dat zelfs nog mogelijk nadat Dani tijdens een etentje met Gigi’s familie werd gearresteerd? Tess en Shane staan intussen op een splitsing, want Tess vertrok naar Las Vegas om voor haar demente moeder te zorgen. Komen zij elkaar weer tegen? En wat met de verlovingsring, of het feit dat Finley eindelijk aan haar alcoholprobleem lijkt te willen werken? We komen het allemaal te weten in het derde seizoen.

‘The L Word’ was revolutionair toen de serie voor het eerst op de buis kwam. Zoals The New York Times later schreef, waren er in 2004 nog amper series die niet-heteroseksuele vrouwen als prominente personages opvoerden. “’The L Word’ was een moessonregen die de droogte beëindigde”, klonk het. Maar de kritiek bleef niet lovend. Later zou de serie nog meermaals kritiek krijgen omdat sommige scènes, zeker in een modern daglicht, teveel vanuit een heteronormatief standpunt geschreven zou zijn. Zeker naar het einde van de serie toe waren de critici niet mals.

Daar bracht ‘Generation Q’ verandering in. De vervolgserie, waarin Jennifer Beals, Katherine Moennig en Leisha Hailey terugkeerden als Bette, Shane en Alice, wordt veel positiever onthaald. Nog steeds zijn er criticasters, maar de showrunners zijn in elk geval geëngageerd om de ervaringen van lesbische vrouwen zo accuraat en respectvol mogelijk weer te geven.

In het derde seizoen komen enkele bekende gezichten bij de cast. Zo is aangekondigd dat Margaret Cho (’30 Rock’, ‘Pride’), Joey Lauren Adams (‘Chasing Amy’) en Joanna Cassidy (‘Six Feet Under’, ‘Body of Proof’), naast ook zangeres Fletcher, een gastrol krijgen.

Ontdek 'The L Word: Generation Q' nu op Streamz via Pickx! Klik hier om te achterhalen hoe je eenvoudig je Streamz-account activeert.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top