Met deze televisietips kom je het weekend door!

Films | Het grijze, sombere weer van de afgelopen dagen doet ons hunkeren naar een televisiemoment in onze zetel. Pickx overloopt naar wekelijkse traditie de beste tv-tips van het weekend!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Vrijdag: ‘Ballon’

Voor deze Duitse actiefilm uit 2018 baseerde regisseur Michael Herbig zich op waargebeurde feiten. De film volgt het verhaal van een gezin dat het toenmalige communistische Duitse Democratische Republiek wil ontvluchten. Daarvoor verzinnen ze een originele maar gevaarlijk vluchtmiddel. Aan de hand van een zelfgemaakte heteluchtballon proberen ze naar de Bondsrepubliek in het westen van Duitsland te vliegen. Terwijl de film focust op de feiten van twee gezinnen die uit de DDR willen vluchten, kadert de film ook de algemene geschiedenisperiode waarin tot 75.000 mensen werden gearresteerd omdat ze uit de communistische republiek wilden wegvluchten. Actie en historische diepgang wisselen elkaar in ‘Ballon’ op prachtige wijze af. 

Bekijk ‘Ballon’ op vrijdag 18 november om 22u15 op Canvas of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Netflix: ‘Falling for Christmas’

De feestdagen komen dichterbij, en dan komen traditioneel ook heel wat kerstfilms bovendrijven. Netflix lanceerde dit jaar de film ‘Falling for Christmas’. Het verhaal gaat over een verwende vrouw die zich net heeft verloofd. Bij een ski-incident verliest ze haar geheugen, waardoor ze als gevolg bij een knappe hoteleigenaar en zijn dochter belandt. De man besluit altijd voor haar te zorgen en leert haar alle waarden van vriendelijkheid en liefde. Kortom: een rasechte kerstfilm waar je het helemaal warm van krijgt.

Bekijk ‘Falling for Christmas’ is beschikbaar op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Proximus Pickx vind je hier terug.

Zaterdag: ‘Blind Getrouwd’

Televisiekijkend Vlaanderen leefde de voorbije maanden mee met de avonturen van de vier koppels uit ‘Blind Getrouwd’. In de voorlaatste aflevering gaven de laatste twee koppels hun definitieve keuze mee. Eerder hadden Brecht en Dziubi beslist om samen door het leven te gaan, terwijl Joren en Lien moesten toegeven dat ze het niet zagen zitten om als getrouwd stel door het leven te gaan. Tot ieders verbazing beslisten Florence en Jiri om bij elkaar te blijven. Jana en Christiaan namen dan weer de rationele beslissing om niet als vrouw en man verder te gaan. In deze laatste aflevering kijken de deelnemers enkele maanden na het avontuur terug op de periode van het programma. Hoe gaat het met de koppels? En hoe gaan de mensen die terug als single zijn, nu door het leven?

Bekijk ‘Blind Getrouwd’ op zaterdag 19 november om 21u40 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Zondag: ‘For Your Eyes Only’

VTM komt deze periode met een ferme portie nostalgie. De laatste weken kan je op zondag steevast kijken naar een Bondfilm. Deze week pakt de zender uit met ‘For Your Eyes Only’, een film waarin Roger Moore de rol van de geheim agent vertolkt. In deze film moet hij op zoek naar een geheime Britse decoder in de Ionische zee. Het apparaat mag niet in verkeerde handen vallen, en dus moet hij het zo snel mogelijk opsporen. Een van de ex-militairen die de zoektocht startte, werd vermoord. Zijn dochter Melina moet Bond nu helpen, en dat leidt zoals steeds tot een bijzondere verhouding tussen 007 en de vrouw. 

Bekijk ’For Your Eyes Only’ op zondag 20 november om 20u34 op VTM of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Pickx VOD: ‘Dog’

Voor deze film deden de producenten beroep op niemand minder dan Channing Tatum. Hij speelt een voormalige Airborne Ranger die door een hersenletsel afscheid moest nemen van het leger. Hij krijgt de kans om zijn militaire carrière nieuw leven in te blazen door met Lulu, een hond die in dienst was van het leger, naar Arizona rijdt voor de begrafenis van de soldaat met wie de hond lang samenwerkte. 

‘Dog’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top