Jason Denayer mag definitief streep trekken door WK-ambities

Rode Duivels | Reservespeler Jason Denayer heeft zich woensdag tijdens de eerste training van de Rode Duivels op Koeweitse bodem na een contact met Jérémy Doku geblesseerd aan de adductoren en zal een tweetal weken out zijn, zo meldt de krant Het Nieuwsblad vrijdag. Daardoor mag hij een definitieve streep trekken door zijn WK-ambities.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) wou het nieuws vrijdag niet bevestigen, aangezien het om een reservespeler gaat. "Pas straks rond de wedstrijd zal de bondscoach hier meer duidelijkheid over verschaffen", klonk het in een korte mededeling aan persagentschap Belga.

De 27-jarige Denayer dook woensdag plots op in Koeweit. Hij greep vorige week naast een WK-selectie en maakte dus geen deel uit van de 26-koppige groep die dinsdag afreisde naar de Golfstaat. De 35-voudige international staat op een reservelijst en kan enkel in de WK-selectie opgenomen worden als een speler geblesseerd afhaakt. Tot 24 uur voor de aftrap van de eerste wedstrijd van de Belgen op het WK kan de bondscoach wijzigingen doorvoeren. Donderdag verscheen hij echter niet meer op het trainingsveld in het Jaber Al-Ahmad Stadium. Volgens de KBVB werkte hij toen een individuele herstelsessie af. Enkele weken geleden stond de verdediger reeds aan de kant met een kwetsuur aan de ribben.

Achterin stonden er nog wat vraagtekens achter de naam van Jan Vertonghen (kuit), maar die is stilaan aan de beterhand. De oefeninterland van vrijdagavond tegen Egypte komt waarschijnlijk nog net te vroeg.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top