Cristiano Ronaldo kreeg vanuit Saoedi-Arabië contract van 350 miljoen euro aangeboden

Premier League | Cristiano Ronaldo heeft afgelopen zomer een monstercontract van de Saoedische club Al-Hilal afgewezen. Hij kon er in twee seizoenen liefst 350 miljoen euro verdienen, maar de Portugees wilde liever bij Manchester United blijven.

Door Belga

Deel dit nieuws

Ronaldo bevestigde de geruchten over de enorme aanbieding die hij had geweigerd tijdens zijn veel besproken interview met het Britse TalkTV, waarvan het tweede deel donderdagavond werd uitgezonden. "Ja, het is waar", zei Ronaldo aan gastheer Piers Morgan. "Het was lastig, heel lastig om het te weigeren. Maar tegelijkertijd was ik hier (bij Manchester United) gelukkig, dacht ik dat ik nog veel doelpunten zou scoren."

De vijfvoudige Gouden Bal haalde vervolgens uit naar de Engelse media. "Wat in de pers verschijnt, de onzin dat niemand mij zou willen, is helemaal onjuist. Zij blijven maar herhalen dat niemand Cristiano zou willen. Wie zou er nu geen speler willen die vorig jaar 32 doelpunten heeft gemaakt?", vraagt hij zich af. "Uiteraard zal er altijd kritiek zijn. 'Hij is al 37, hij is niet meer dezelfde'. Maar ik wil wel eens zien of anderen op mijn leeftijd dat niveau kunnen halen."

Ronaldo bereidt zich momenteel voor op het WK in Qatar. De Portugees zegt klaar te zijn om nog eens te schitteren op het hoogste toneel. "Vandaag voel ik mij heel, heel goed. Ik ben ervan overtuigd dat ik een uitstekend WK zal spelen en ik ben er klaar voor, fysiek en mentaal."

Zijn toekomst bij Manchester United lijkt na dit interview, waarin hij stevig uithaalt naar onder meer zijn coach Erik ten Hag en het bestuur, erg onzeker. Maar hoe dan ook wil Ronaldo nog enkele jaren doorgaan. "Ik wil nog twee, drie jaar voetballen. Ik wil stoppen om mijn 40e. Dat lijkt mij een goede leeftijd. Wat de toekomst zal brengen, weet ik niet."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top