Wie herleeft? De vier CPL-teams die (veruit) het meest uit vorm zijn staan tegenover elkaar

Sport | Vrijdagavond staan er twee derby's op het programma in de Challenger Pro League. De twee Waalse teams bekampen elkaar in het zuiden van het land terwijl de twee Limburgse teams voor de drie punten vechten in Noord-Limburg.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Toch zal de derbykoorts op een relatief laag pitje staan in beide duels. De vier teams zitten allemaal in een negatieve spiraal en kunnen tegen gelijk welke tegenstander een driepunter gebruiken. Al blijft een start van een revival tegen de gouwgenoot natuurlijk wel ietsje prettiger dan tegen een team uit de andere landshelft.

Driepunter gezocht

In de laatste zes duels die Lommel, SL16 FC, Jong Genk en Virton speelden konden ze gezamelijk slechts drie duels winnen. Twee van die drie zeges waren dan ook nog eens tegen een van de drie andere teams (Lommel en SL16 FC wonnen van Virton). Enkel Jong Genk slaagde er in de laatste zes competitieduels in om een ander team te kloppen (RSCA Futures).

Voor het overige was het vooral kommer en kwel. Jong Genk en SL16 FC verloren vier van de zes laatste competitieduels en Lommel en Virton zelfs vijf. Alle ploegen kregen gemiddeld minstens twee goals binnen per match (Lommel zelfs gemiddeld meer dan drie) en de doelsaldo's spreken dan ook voor zichzelf.

Jong Genk: 4 op 18 (doelsaldo -7)
SL16 FC: 4 op 18 (doelsaldo -10)
Lommel SK: 3 op 18 (doelsaldo -11)
Virton: 1 op 18 (doelsaldo -9)

Verschil met de rest

De ploeg die - buiten deze vier - het minste punten pakte in de laatste zes duels is Dender EH. Maar de Oost-Vlamingen pakten wel 8 op 18 en hebben slechts een doelsaldo van -1. Het verschil tussen de vier slechtste presterende teams van de laatste weken en de rest is dus echt wel groot.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top