Lamkel Zé krijgt boete na provocerend kleedkamerfilmpje, gesprek met Antwerp valt weg

Jupiler Pro League | De Disciplinaire Raad van het Profvoetbal legt Didier Lamkel Zé een effectieve boete van 1.000 euro op voor het provocerend filmpje dat hij maakte na de wedstrijd tussen Kortrijk en Antwerp begin oktober.

Door Belga

Deel dit nieuws

Na het competitieduel waarin hij uitblonk en uitdagend vierde, maar ook (racistische) beledigingen naar het hoofd geslingerd kreeg, vierde de Kameroener de 2-1 overwinning uitbundig in de kleedkamer. Hij filmde zichzelf terwijl hij "fuck you" zei en zijn middenvinger opstak aan "les gens d'Antwerp". In een tekstvak schreef hij ook "FUCK ANTWERP".

Het Disciplinair Comité vond de video niet door de beugel kunnen en legde Lamkel Zé eind oktober twee wedstrijden schorsing met uitstel op. Die strafmaat blijft behouden, tot 20 november 2023.

De Kameroener moest ook in gesprek gaan met Antwerp en haar supporters. Maar dat weigerde hij en daarom ging de voetballer in beroep tegen het oordeel van het Disciplinair Comité. In de donderdag bekendgemaakte beslissing van de Disciplinaire Raad wordt de verplichte dialoog niet meer vernoemd.

De 26-jarige Lamkel Zé werd de laatste drie duels van Kortrijk uit de selectie gelaten nadat hij onder meer had gezegd de club in januari te willen verlaten.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top