Stany Crets en Katja Retsin zijn samen de perfecte persoon in 'Saartje' op Pickx+

Films | Een acteur en regisseur die incontournable is geworden in de musicalwereld en een presentatrice en omroepster die jarenlang met Saartje Vandendriessche samenwerkte. Dat zijn Stany Crets en Katja Retsin, de twee gasten in de nieuwste aflevering van ‘Saartje’ op Pickx+. Pickx licht wekelijks de gelijkenissen, verschillen en een leuke anekdote uit.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Stany Crets kennen we allemaal nog van zijn iconische tv-programma’s die hij samen met Peter Van Den Begin maakte. Tegenwoordig is hij vooral actief in de musicalwereld, dit najaar lopen zowel zijn voorstellingen van ‘Rent’ en ‘Charlie and the Chocolate Factory’ als de jaarlijke ‘Winterrevue’. Hij wordt vergezeld door Katja Retsin, die na haar carrière als omroepster onder andere het programma ‘Relax’ maakt voor enkele regionale zenders en binnenkort ook ‘Fresh Music’ presenteert op Pickx+. Dat laatste houdt in dat ze weer een collega wordt van haar vroegere maatje Saartje Vandendriessche én dat ze terug kan grijpen naar haar periode als vj bij TMF.

De twee gasten zijn uitgenodigd op de sofa van ‘Saartje’ voor een gezellige babbel. Daarbij wordt het gesprek gestuurd door de trefwoorden “compromissen”, “so long” en “Cretsen”. Dat laatste is uiteraard een woord dat vooral op Stany slaat, maar dat betekent niet dat Katja zich niet kan vinden in het woord, dat vooral fratsen uithalen en humor opzoeken betekent.

Gemene mop

Zowel Stany als Katja ontmijnen graag een situatie met een vleugje humor, wilden aanvankelijk geen kinderen (maar zijn er dolgelukkig mee nu ze er hebben) en geven aan dat ze niet graag compromissen sluiten op artistiek vlak, maar daar stoppen de gelijkenissen tussen de twee gasten eigenlijk. Zoals Katja op het einde van de aflevering zegt, zouden ze samen de perfecte mens kunnen vormen, net omdat ze op zoveel vlakken elkaars tegenpolen zijn. Stany drijft altijd zijn wil door en wil discussies over de meeste onderwerpen het liefst vermijden “want uiteindelijk komen we toch op hetzelfde uit”. Katja is dan weer een pleaser, iemand die vooral wil dat de ander gelukkig is. En Stany neemt heel makkelijk afscheid, terwijl Katja daar al van kinds af aan een ramp in is.

Op de anekdote van de aflevering is het niet lang wachten. Het is de gewoonte dat de gasten, net voor ze op de sofa plaatsnemen naast Saartje, in een introfilmpje vertellen of ze de gastvrouw kennen en van waar. Stany grijpt de gelegenheid aan om een verhaal van achter de schermen bij ‘Raf & Ronny’ te vertellen. In het derde seizoen was Saartje een figurant (of, excuseer, een gastacteur). Stany en zijn partner in crime Peter Van Den Begin hadden snel door dat ze konden sollen met Saartje en dat zij vrolijk meedeed. Toen ze op een dag voor de grap zei dat de broer van Stany een aap was, reageerde hij met een uitgestreken gezicht dat zijn broer net overleden was. Saartje trok zich geschrokken terug in haar trailer. “Pas later besefte ik dat ze dat echt geloofde”, zegt hij. Een gemene mop misschien, maar het is duidelijk allemaal goed gekomen. Plagen is om liefde vragen, zeggen ze later in de aflevering nog.

De nieuwe aflevering van 'Saartje' wordt op 17 november op Pickx+ uitgezonden (zender 13). Woon je in Brussel en heb je een Nederlandstalig tv-pakket van Proximus? Dan vind je Pickx+ terug op zender 263!

Meer weten over de gloednieuwe zender Pickx+ en hoe je ‘Saartje’ en andere exclusieve programma’s als Proximus TV-klant kan bekijken? Lees hier meer

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top