'Manifest': het vierde seizoen dat bijna het daglicht niet zag

Films | De eerste tien afleveringen van 'Manifest' seizoen 4 zijn nu beschikbaar op Netflix. Dit is dus het perfecte moment om eens dieper te duiken in de serie. Want wist je dat dit seizoen er bijna niet gekomen was? Pickx legt het voor je uit. 

Door Pickx

Deel dit nieuws

Opgepast: spoilers!

Sinds 4 november is 'Manifest' terug op Netflix. Het streamingplatform lanceerde de eerste tien afleveringen van het vierde en laatste seizoen van de serie. Gebaseerd op waargebeurde feiten volgt 'Manifest' de mysterieuze gebeurtenissen rond de verdwijning van een vliegtuig en zijn 191 passagiers.

De reeks was een groot succes, maar wist je dat dit vierde seizoen alsnog bijna het daglicht niet zag? Hoewel de serie van Jeff Rake oorspronkelijk voor zes seizoenen was gepland, kondigde de Amerikaanse zender NBC aan dat de serie op 14 juni 2021, na drie seizoenen, zou stoppen. Een brutale stop die Jeff Rake kwaad maakte en de fans hongerig achterliet naar meer. 

Gered door Netflix

Rake was geschokt door de beslissing van NBC om de serie te beëindigen en onthulde dat hij van plan was een film te maken om het verhaal toch een samenhangend einde te geven. "Ik was het idee van de film al aan het schetsen, maar ik had moeite om een studio te vinden die het scenario zou accepteren", vertelde Jeff Rake vorig jaar in een interview aan Entertainment Weekly.

Maar eigenlijk moest hij zijn redding in een andere hoek zoeken, want hoewel Jeff Rake 'Manifest' verkocht aan NBC, werd de serie ook buiten de VS geëxporteerd via streamingplatforms. En in de meeste landen zorgde Netflix voor de distributie. Daarom zijn fans een campagne gestart om 'Manifest' te laten redden door het beroemde streamingplatform. Uiteindelijk kondigde Netflix na talrijke onderhandelingen aan de serie te verlengen voor een vierde en laatste seizoen van twintig afleveringen die in twee delen worden uitgezonden.

Twee jaar na de moord

Veel wilde Netflix voor de release niet lossen over de nieuwe afleveringen, maar wat we wel wisten is dat er vooral voor Ben veel zou veranderen. Het vierde seizoen speelt zich volgens de synopsis namelijk twee jaar na de brute moord op Grace af. Het leven van de familie Stone staat op zijn kop en een ontredderde Ben blijft zoeken naar zijn ontvoerde dochter, Eden, terwijl hij rouwt om zijn overleden echtgenote. 

Ontdek ‘Manifest’ nu op Netflix. Meer info over de tv-optie 'Pickx All Stars' (inclusief Netflix) of het Netflix-aanbod via Pickx vind je hier terug.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top