'Disenchanted' brengt je opnieuw een sprookje in het moderne leven

Kids | Herinner je je 'Enchanted' nog? De film uit 2007 waarin Amy Adams een sprookjesprinses is die plots in het echte leven terechtkomt. Met een combinatie van fantasie, animatie, live action en musical heeft 'Disenchanted' alles in zich om een waardig vervolg te zijn op het wereldwijde succes van die eerste film. Bekijk Amy Adams, Patrick Dempsey, Idina Menzel en James Marsden vanaf vandaag terug in hun iconische rollen op Disney+.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Meer dan 15 jaar na het succes van 'Enchanted' is Disney terug met dit langverwachte vervolg. Amy Adams, Patrick Dempsey, Idina Menzel en James Marsden kruipen terug in de huid van hun personages van toen en krijgen gezelschap van onder anderen Gabriella Baldacchino, Yvette Nicole Brown en Jayma Mays. De rol van de schurk, in het eerste deel gespeeld door Susan Sarandon, wordt deze keer gespeeld door de getalenteerde actrice Maya Rudolph, bekend van haar rol in 'Bridesmaids'.  

Giselle (Amy Adams) en Robert (Patrick Dempsey) zijn 15 jaar getrouwd. Verveeld door het stadsleven verhuizen ze met hun kleine gezin naar de woonwijk Monroeville, in de hoop daar een iets sprookjesachtiger bestaan te leiden. Helaas gaat het niet van een leien dakje. De chique buitenwijken zijn strikt gereglementeerd, onder toeziend oog van Malvina Monroe (Maya Rudolph). Daardoor voelt Giselle zich meer geïsoleerd dan ooit. Gefrustreerd dat het beloofde geluk zo moeilijk te vinden is, doet ze een beroep op de magie van Andalasia en verandert ze haar buurt per ongeluk in een sprookje, waarbij ze het geluk van haar familie op het spel zet. In een race tegen de klok moet ze de betovering zien om te keren ... 

Meer muziek én een ander decor

Componist Alan Menken en tekstschrijver Stephen Schwartz, wiens werk voor de eerste film hen drie Oscarnominaties opleverde, hebben nieuwe liedjes gecomponeerd voor de soundtrack van dit langverwachte vervolg. En als je een fan bent van Idina Menzel, de iconische Broadway-actrice en zangeres, zal je blij zijn: zij heeft haar eigen muzikale momenten in dit vervolg. 


Ook het decor van deze tweede film verandert. Want hoewel 'Disenchanted' zich afspeelt in en rond New York City, is de film opgenomen in Ierland. Het stadje Wicklow wordt dus even omgetoverd tot een voorstad van The Big Apple.

Ontdek 'Disenchanted' vanaf nu op Disney+ via de tv-optie 'Pickx All Stars' en 'Pickx All Stars & Sports' van Proximus Pickx.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top