Nico Hülkenberg vervangt Mick Schumacher bij F1-team Haas

Sport | De Duitser Nico Hülkenberg neemt de plaats van zijn landgenoot Mick Schumacher over bij Formule 1-team Haas. Dat maakte de Amerikaanse renstal donderdag bekend.

Door Belga

Deel dit nieuws

De 23-jarige Schumacher kwam vorig jaar als Formule 2-kampioen bij Haas maar slaagde er niet in te overtuigen. Na een teleurstellend eerste seizoen waarin hij geen enkel WK-punt sprokkelde, kon de zoon van zevenvoudig wereldkampioen Michael Schumacher ook dit jaar amper scoren. Alleen in Oostenrijk (zesde) en Groot-Brittannië (achtste) eindigde hij in de punten. Schumachers teamgenoot Kevin Magnussen kan met zes top 10-plaatsen dit seizoen veel betere statistieken voorleggen. De Deen haalde vorig weekend in het Braziliaanse Sao Paulo nog de pole voor de sprintrace terwijl Schumacher in de kwalificaties twintigste en laatste werd.

Met de 35-jarige Hülkenberg kiest Haas voor een ervaren vervanger van Schumacher. De Duitser reed al 181 Grote Prijzen. Hij is momenteel testrijder bij Aston Martin. Daar verving hij begin dit seizoen landgenoot Sebastian Vettel in Bahrein en Saoedi-Arabië omdat die out was door corona.

Hülkenberg begint volgende week al te racen voor Haas. Hij zal dan deelnemen aan de testraces die plaatsvinden na de laatste GP van het seizoen, komend weekend in Abu Dhabi.

Met de aanstelling van Hülkenberg zijn nu alle duo's voor 2023 in de Formule 1 bekend. Bij Williams moet de Amerikaan Logan Sargeant zijn superlicentie wel nog krijgen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top