Anderlecht komt met sancties na vuurwerkincidenten tegen KRC Genk

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht neemt maatregelen nadat er afgelopen weekend in de competitiewedstrijd thuis tegen leider KRC Genk (0-2) opnieuw vuurwerk werd afgevuurd vanaf de tribunes.

Door Belga

Deel dit nieuws

Afgelopen zondag vierde een van de Anderlechtse supportersgroepen hun tienjarig bestaan. De club gaf toestemming voor een aantal tifo's die bij aanvang van de wedstrijd werden ontrold in tribune 2. "Duidelijke afspraken werden later evenwel geschonden toen er in de eerste helft vuurwerk werd afgevuurd", luidt het woensdag in een mededeling van RSCA. "De wedstrijd diende onderbroken te worden en werd nadien hervat. De club ging ondertussen het gesprek aan met de supportersgroep in kwestie."

Anderlecht meldt dat er drie sancties volgen. De club zal zich ten eerste burgerlijke partij stellen tegen personen die geïdentificeerd worden als betrokkenen bij het incident. Daarnaast worden er voor de rest van het seizoen geen tifo's, vlaggen en megafoons meer toegestaan in de vakken S1-S2. De supportersclub wordt tot slot de toegang tot het stadion ontzegd voor de eerstvolgende thuiswedstrijd.

"RSC Anderlecht wil iedereen eraan herinneren dat, conform de voetbalwet, vuurwerk en ander pyrotechnisch materiaal verboden is in de Belgische voetbalstadions. De incidenten van de voorbije weken hebben geleid tot sancties die de club financieel en operationeel zwaar treffen. Bij verdere onregelmatigheden zal opnieuw opgetreden worden."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top