Geen Lukaku en Casteels op eerste training in Koeweit

Rode Duivels | Bondscoach Roberto Martinez mocht vandaag in de vooravond 23 spelers verwelkomen op training in het Al Yarmouk Sports Centre, aan de rand van de hoofdstad Koeweit.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het ging om 20 veldspelers en reserve Jason Denayer, en de twee doelmannen Thibaut Courtois en Simon Mignolet. Derde doelman Koen Casteels is ziek en verscheen bijgevolg niet op het trainingsveld. Jan Vertonghen (kuit) en Thorgan Hazard liepen rondjes rond het oefenveld, van Romelu Lukaku geen spoor. Eerder vandaag had de Koninklijke Belgische Voetbalbond laten weten dat de Inter-aanvaller vandaag/woensdag een aparte training zou afwerken. De vraag blijft dan ook wanneer de Belgische topschutter aller tijden speelklaar zal zijn. Mogelijk zal dat pas tegen het einde van de groepsfase zijn, al valt het allemaal nog af te wachten.

Reservespeler Denayer werd intussen overgevlogen vanuit Dubai om vandaag mee te trainen. Hij maakt voor alle duidelijkheid geen deel uit van de 26-koppige WK-selectie. Het is ook niet zeker of hij morgen nog zal meetrainen. De Rode Duivels werken vrijdag in het Jabar Al-Ahmad Stadium een oefeninterland af tegen Egypte, nadien reist de selectie meteen door naar de Qatarese hoofdstad Doha.

Het einde van de opwarming werd verstoord door een opdringerige fan, die het veld was opgelopen voor een handtekening van zijn idool Kevin De Bruyne. 

De plaatselijke fan ging gezwind voorbij de Belgische beveiliging en de Koeweitse ordediensten en raakte bijna tot bij de Rode Duivels, die aan de overkant van het veld hun opwarming aan het afronden waren. Uiteindelijk was het ex-Rode Duivel en huidig assistent-trainer Thomas Vermaelen die de man met een stevige tackle onderuit haalde. 

In interviews achteraf verklaarde de man dat hij een hevige fan van Manchester City is en het veld was opgelopen voor een handtekening van KDB.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top