Movistar haalt Jürgen Roelandts aan boord als ploegleider

Wielersport | Jürgen Roelandts is vanaf volgend jaar een van de nieuwe ploegleiders bij de Spaanse wielerploeg Movistar, het team waar hij zijn laatste twee profseizoenen heeft doorgebracht. Dat heeft de ploeg woensdag aangekondigd. Roelandts is in 2020 op zijn 35e gestopt met koersen.

Door Belga

Deel dit nieuws

Naast Roelandts stelt Movistar ook de Spanjaard Xabier Muriel en de Fransman Yvon Ledanois aan als nieuwe ploegleiders. In een mededeling prijst Movistar de kwaliteit en prestige van de Belgische ex-profrenner.

"Mijn laatste ploeg als prof was het Movistar Team, en ook al waren mijn resultaten niet de beste van mijn carrière door enkele blessures en pech, hield ik echt van de sfeer, was ik altijd een fan van deze organisatie", aldus Roelandts in de mededeling. "Ik hoop dat ik iets aan hen kan teruggeven."

De snelle Vlaams-Brabander werd in 2008 Belgisch kampioen op de weg en boekte daarmee zijn grootste succes. Hij haalde ook het podium van de Ronde van Vlaanderen (derde in 2013), Milaan-Sanremo (derde in 2016) en E3 Harelbeke (tweede in 2011). Op het WK in Kopenhagen in 2011, waar Cavendish naar de titel sprintte, werd Roelandts vijfde. Een jaar later finishte hij op de Olympische Spelen in Londen als zevende.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top