Lindsay De Vylder en Robbe Ghys trekken als leiders eerste nacht in van de Zesdaagse

Wielersport | Lindsay De Vylder en Robbe Ghys staan na de eerste ploegkoers van de eerste avond, om 22u50, op kop in de 81e Zesdaagse van Gent. Het Belgische koppel heeft 48 punten. Met evenveel punten staan Fabio Van Den Bossche en de Nederlander Yoeri Havik op de tweede plaats. Jules Hesters en de Duitser Tim Torn Teutenberg volgen met 26 punten als derde. Ook Iljo Keisse en Jasper De Buyst (14 punten) en de Duitsers Roger Kluge en Theo Reinhardt (6) staan nog in dezelfde ronde.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Nederlander Vincent Hoppezak bracht het eerste nummer van de openingsavond op zijn naam. De tweede puntenkoers was voor zijn landgenoot Havik. De Buyst kreeg af te rekenen met een mechanisch defect en moest van fiets wisselen. Hij werd uiteindelijk zevende. Van Den Bossche en Havik wonnen de ploegafvalling, De Vylder en Ghys de baanronde.

Van Den Bossche en Havik begonnen als leiders aan de eerste ploegkoers van deze Zesdaagse. Daarin kwamen na tien minuten onder anderen Van Den Bossche en Hesters ten val, maar was Stijn Steels het voornaamste slachtoffer. Hij kreeg ter plaatse de eerste zorgen toegediend en werd voor nader onderzoek naar het ziekenhuis afgevoerd. De ploegkoers werd daarop wat ingekort en in een sprint tegen Keisse trok Ghys aan het langste eind.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top