Robin Veldman wordt assistent-coach van eerste elftal Anderlecht

Jupiler Pro League | RSC Anderlecht-voorzitter Wouter Vandenhaute heeft bekendgemaakt wat de toekomstige rol van interim-hoofdcoach Robin Veldman wordt. De Nederlander blijft aan als assistent-coach van het eerste elftal en moet de schakel worden tussen het A-team, de Futures en de jeugdacademie.

Door Belga

Deel dit nieuws

De evaluatie over Robin Veldman als T1 zou na de wedstrijd tegen KRC Genk van afgelopen zondag gemaakt worden. Een verdere rol als T1 zit er niet in, maar Veldman blijft wel aan als T2, en liefst op de langere termijn.

"Hij blijft de volgende jaren assistent-coach van het eerste elftal en zal in die rol een belangrijke functie hebben binnen de club. Hij zal nauw de Futures en de jeugdacademie opvolgen, want we willen dringen naar een verticale structuur, zodat we van boven tot onder dezelfde taal spreken en de doorstroming beter verloopt dan vandaag", stelt voorzitter Vandenhaute.

De Nederlander keert niet terug als coach van de Futures, waar hij voor zijn rol als interim-hoofdcoach het jongerenteam van paars-wit leidde. Veldman zou zelf aangegeven hebben dat hij T2 wil blijven.

"Het is heel knap van Robin, want hij heeft het zelf voorgesteld. Dat vind ik een heel verstandige beslissing van hem. Dat zegt veel over hoe hij erin staat en dat hij op korte tijd een man van de club geworden is. Hij wil in de komende jaren belangrijk zijn in het proces en Anderlecht terug naar boven brengen", eindigt Vandenhaute.

Veldman bereidt intussen de winterstage van paars-wit voor en zal die ook leiden als er nog geen nieuwe hoofdcoach is.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top