Jesper Fredberg start aan nieuwe zoektocht naar hoofdcoach van Anderlecht

Jupiler Pro League | De Deen Jesper Fredberg is vandaag in het Lotto Park door voorzitter Wouter Vandenhaute voorgesteld als de nieuwe CEO Sports van RSC Anderlecht. De eerste taak van Fredberg wordt nu het zoeken van een nieuwe hoofdcoach, maar ook het terugbrengen van Anderlecht naar de top.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Het belangrijkste is dat de nieuwe coach van Anderlecht in de filosofie en de speelstijl van Anderlecht past. We zetten als club de lijnen uit voor welk voetbal er in de toekomst moet gespeeld worden. Dat zal een beslissing zijn van de club en niet van de coach. We moeten het juiste profiel vinden dat hierbinnen past", opent Fredberg. 

De nieuwe CEO Sports heeft al enkele namen in zijn hoofd, maar wilde die nog niet delen. Het is nu aan Fredberg om het DNA van Anderlecht en de manier van voetballen op te bouwen. De dip die Anderlecht nu kent, moet overwonnen worden. De 41-jarige Deen heeft zijn eerste analyse al klaar en heeft enkele zwakheden opgemerkt.

"Ik denk dat er veel goede spelers, maar ze missen de connectie als team. Ze zijn individueel heel goede voetballers, maar we moeten ze nu doen klikken met elkaar", zegt Fredberg. "Er is geen twijfel dat er kwaliteit is binnen het team, maar er zijn gebieden waar we versterking nodig hebben. We moeten terug competitiever en stabieler worden in onze resultaten om naar de top te gaan."

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top