Deze wereldsterren zullen niet schitteren op het WK in Qatar

Sport | Het WK staat voor de deur en de beste spelers ter wereld willen zich tonen. Er zullen ook heel wat grote namen ontbreken vanwege het niet kwalificeren met hun land of een blessure. Welke spelers gaan we niet terugzien in Qatar?

Door Pickx

Deel dit nieuws

Om de vier jaar staat er een WK op het programma en dat is het grootste podium in het voetbal. De beste spelers uit alle hoeken van de wereld komen allemaal bij elkaar om voor een waar voetbalspektakel te zorgen. Toch zijn er ook veel grote spelers niet van de partij. Zo is onder meer Italië niet aanwezig op het WK, waardoor de Italiaanse toppers er niet zullen zijn. Zij zijn echter niet de enigen die we niet aan het werk gaan zien.

De beste speler van het afgelopen EK ontbreekt

Italië werd van het WK gehouden door een pijnlijke nederlaag tegen Noord-Macedonië in de play-offs. De regerende Europese kampioen is dus niet van de partij, waardoor absolute wereldsterren als Marco Verratti of Gianluigi Donnarumma – op het afgelopen EK nog uitgeroepen tot de beste speler - ontbreken in Qatar.

De op dit moment wellicht beste centrumspits uit het voetbal is ook niet van de partij. Erling Haaland is een ware sensatie bij Manchester City, maar hij wist zich met Noorwegen niet te plaatsen. De Noren, die nochtans met Martin Ødegaard, Sander Berge, Kristoffer Ajer over nog een aantal kleppers beschikken, wisten zich in een sterke groep met Turkije en Nederland niet te kwalificeren voor het WK.

Blessuregolf bij Frankrijk

Ook Riyad Mahrez zal verder moeten trainen bij Manchester City, want Algerije moest het afleggen tegen Kameroen voor een WK-ticket. Mohamed Salah (Liverpool) moest met Egypte dan weer zijn meerdere erkennen ten opzichte van Senegal. Andere kleppers als David Alaba (Oostenrijk) en Alexis Sanchez (Chili) moesten ook noodgedwongen thuisblijven.

Tot slot zijn er ook de afwezigen door blessures. Paul Pogba, N'Golo Kanté, Presnel Kimpembe (allen Frankrijk), Georginio Wijnaldum (Nederland), Diogo Jota (Portugal), Timo Werner (Duitsland) en Reece James (Engeland) moesten geblesseerd afhaken.

Volg het WK 2022 van 20 november tot 18 december via Eén en Canvas, beschikbaar in het tv-basisaanbod van Pickx. De Pickx-app laat je ook toe om van alle wedstrijden te genieten met de interactieve video. Verder vind je alle actua omtrent het WK terug op Pickx.be.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top