Volgens Ronaldo geven United-eigenaars "niets om sportief succes"

Premier League | De eigenaars van Manchester United, de familie Glazer, geven niet om het sportieve succes van hun team. Dat blijkt uit nieuwe beelden van het ophefmakende interview met Cristiano Ronaldo dat later deze week wordt uitgezonden op het Britse TalkTV.

Door Belga

Deel dit nieuws

"De Glazers geven niet om het sportieve aspect. Ze krijgen geld door marketing, maar ze geven volgens mij niet echt om de sport. Ik denk dat de fans de waarheid moeten weten, ze moeten weten dat de spelers het beste willen voor de club. Ik wil het beste voor de club en daarom ben ik naar Manchester United gekomen", klinkt het.

De voormalige Real Madrid-ster benadrukt verder dat er "bepaalde dingen binnen de club" zijn die verhinderen om te concurreren met andere grote namen in de Premier League en dat het moeilijk wordt om terug te keren naar de top.

De Portugese aanvaller kijkt in het interview ook terug op zijn turbulente zomer toen hij wekenlang afwezig was op trainingen. Zo onthult hij dat zijn partner Georgina Rodriguez en hun kleine Bella Esmeralda enkele maanden na de dood van hun pasgeboren zoontje in het ziekenhuis werden opgenomen met een "groot probleem", maar dat het management zijn uitleg in twijfel had getrokken.

Op zondag waren al fragmenten van het interview verspreid waarin Ronaldo zei dat hij zich "verraden" voelde door United en "dat het voelt alsof de club van hem af wil". In datzelfde interview haalde Ronaldo, die tussen 2003 en 2009 ook al voor de Engelse grootmacht speelde, ook hard uit naar trainer Erik ten Hag. Manchester United heeft al aangekondigd te wachten met een reactie tot "alle feiten vaststaan".

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top