Belgian Lions verliezen cruciaal duel tegen Griekenland

Basketbal | De Belgische basketmannen hebben maandagavond het cruciale duel tegen Griekenland in de tweede kwalificatieronde voor het WK 2023 niet weten te winnen. Na een ware thriller moesten de Belgian Lions zich in de Mons Arena met 70-72 gewonnen geven (rust: 34-31).

Door Belga

Deel dit nieuws

De opdracht was duidelijk voor de Belgian Lions: winnen tegen nummer negen van de wereld Griekenland om de WK-kwalificatiekansen gaaf te houden. Met die boodschap in het achterhoofd begon de thuisploeg sterk aan de partij. Ze hield gelijke tred met de Griekse bezoekers gedurende het eerste kwart en had onder leiding van uitblinker Retin Obasohan (30 punten), zelfs een knappe voorsprong aan de rust.

Na de rust kregen de Belgen het steeds moelijker het hoge tempo aan te houden. De Grieken capitaliseerden op het verval en bogen hun achterstand in het derde kwart in een voorsprong om (55-58). De Belgian Lions bonkten in het laatste kwart nog stevig op de Griekse deur, maar forceerden een onvoldoende kier. Ze trokken het slotkwart slechts met een punt verschil naar zich toe, niet genoeg voor de zege.

Door de nederlaag lijkt de kwalificatie voor België ver weg. De Belgian Lions wonnen in de tweede kwalificatieronde enkel hun wedstrijd tegen Groot-Britannië en kunnen enkel mathematisch nog de top drie van hun groep halen. Daarin staat Letland, dat al geplaatst is, aan kop met 15 punten. Servië (13 punten), Griekenland (13 punten) en Turkijke (11 punten) scheiden België (11 punten) van de leider.

In februari wachten de laatste duels van de tweede kwalificatieronde tegen Groot-Britannië (24/02) en Turkije (27/02).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top