Bondsparket niet mals voor Serge Tabekou (Lierse)

Sport | Het Bondsparket heeft zich maandag uitgesproken over de rode kaart van Serge Tabekou. De winger van Lierse kreeg vroeg in de tweede helft van de match tegen SK Beveren een rode kaart na wat op de beelden een vrij onschuldig duel leek met Everton Luiz. Na zijn uitsluiting kreeg Lierse nog vijf goals binnen en verloor het uiteindelijk met 1-5.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Maandag kwam de zaak dan bij het Bondsparket, waar er verder werd gegaan op het scheidsrechterrapport van Quentin Pirard. En in dat rapport moet duidelijk een stevige uitleg gestaan hebben over de (vermeende) fout van Tabekou, want het Bondsparket besliste om de Kameroener een schorsingsvoorstel van drie speeldagen (waarvan twee effectief) en een boete van 2500 euro aan te bieden.


De kans lijkt onbestaande dat Lierse akkoord zal gaan met dit voorstel waardoor de zaak verder geschoven wordt naar de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal. Bij die raad zijn wél TV-beelden toegestaan en mogen de club en de speler zich ook gaan verdedigen. De eerstvolgende wedstrijden van Lierse zijn tegen SK Deinze (uit) en Virton (thuis).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top