Richard Vogel wint wereldbekerproef in Stuttgart, Belgen buiten de punten

Sport | Richard Vogel heeft zondag de wereldbekerjumping in het Duitse Stuttgart gewonnen. Met de 10-jarige hengst United Touch vormde de 25-jarige Duitser de snelste van negen foutloze combinaties in een barrage met dertien. De Ier Denis Lynch werd met zijn Belgische ruin Brooklyn Heights tweede, de Zwitser Steve Guerdat met Dynamix derde.

Door Belga

Deel dit nieuws

Voor de Belgen werd de vijfde manche in de West-Europese liga een sof. Gudrun Patteet (Guiness) werd met acht strafpunten 22e, Olivier Philippaerts (Le Blue Diamond) met negen strafpunten 26e, Wilm Vermeir (Iq) met elf stafpunten 28e en Gilles Thomas (Luna) met dertien strafpunten 33e.

De Zweed Henrik von Eckermann, met Iliania vierde in Stuttgart, nam de leiding in de wereldbekerstand. Met 34 punten heeft hij twee punten voor op de Fransman Kevin Staut. De Nederlander Jur Vrieling is op vier punten derde. Jos Verlooy is met 18 punten op de vijftiende plaats beste Belg. De zesde manche wordt 27 november in Madrid gesprongen. Op 30 december vindt de negende van veertien manches in Mechelen plaats.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top