Thomas Detry gaat onderuit in slotronde Nedbank Golf Challenge

Sport | Thomas Detry is er zondag in het Zuid-Afrikaanse Sun City niet in geslaagd de Nedbank Golf Challenge (DP World Tour/6 miljoen dollar) op zijn palmares te brengen. De 29-jarige Brusselaar begon als leider aan de slotronde, maar moest daarin 77 slagen, vijf over par, noteren en tuimelde naar de dertiende plaats.

Door Belga

Deel dit nieuws

Detry moest maar liefst acht bogeys op zijn kaart schrijven en kon daar maar drie birdies tegenover stellen. Vooral bij de afslag liep het fout. Met zijn totaalscore van 284 slagen, vier onder par, telde hij in de eindafrekening zeven slagen meer dan de Engelsman Tommy Fleetwood, die het toernooi in 2019 al een eerste keer op zijn palmares bracht. De Nieuw-Zeelander Ryan Fox werd op één slag tweede, de Indiër Shubhankar Sharma op twee slagen derde.

In het klassement van de DP World Tour eindigt Detry op de 56e plaats, goed voor deelname aan het met 10 miljoen dollar gedoteerde DP World Tour Championship, het laatste toernooi van het seizoen, dat volgende week plaatsvindt in Dubai.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top