Ook de Challenger Pro League heeft een speler op het WK: Fraser haalt definitieve WK-selectie

Challenger Pro League | De Challenger Pro League zal dan toch een vertegenwoordiger hebben op het komende WK in Qatar. Deinzemiddenvelder Liam Fraser kreeg zondag te horen dat hij de definitieve selectie van Canada heeft gehaald en straks dus mee kan strijden in de groep met België, Kroatië en Marokko.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Fraser werd eerder deze maand al opgeroepen voor een oefenkamp in Bahrein. De middenvelder behoorde daar tot een ruimere selectie die voornamelijk uit spelers bestond die in de Amerikaanse competitie voetbalden. Die competitie ligt al van begin november stil waardoor heel wat jongens al vroeger konden verzamelen. Fraser zat daar als enige in Europa spelende Canadees ook bij; alle andere 'Europese' jongens - genreTajon Buchanan (Club Brugge), Alphonso Davies (Bayern München) en Jonathan David (Lille OSC) - sloten pas later aan.

Het was dus zaak voor Fraser om zijn bondscoach te overtuigen op het oefenkamp (en de bijhorende oefenpot tegen Bahrein). Die match eindigde op 2-2 en Fraser stond niet in de basis. De middenvelder mocht op het uur wel invallen en kon daarbij dan toch voldoende gewicht in de weegschaal leggen waardoor hij nu dus ook tot de definitieve selectie behoort.

Prestige

Nochtans stond Fraser op de meeste lijstje van te verwachten last minute-afvallers omdat hij tijdens de vorige interlandperiode ook niet opgeroepen werd en omdat de concurrentie op het Canadese middenveld moordend is. Maar kijk... Fraser is er straks dus toch bij waardoor Deinze én de CPL zowaar een speler op het WK hebben rondlopen.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top