Op naar dol laatste halfuur bij RWDM vs. (zwarte beest) Lommel?

Sport | Vanavond sluiten RWDM en Lommel de dertiende speeldag van de Challenger Pro League af. RWDM kan sowieso een goede zaak doen omdat concurrenten Lierse en Beveren elkaar bekampen én RSCA Futures punten liet liggen tegen Club NXT. Lommel kan dan weer gouden zaken doen in de strijd om de zesde plek doordat alle andere ploegen uit de tweede helft van de ranking punten lieten liggen.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Op papier lijkt Lommel voor een aartsmoeilijke opdracht te staan in het Edmond Machtensstadion. RWDM is nog steeds ongeslagen in eigen stadion én verkeert momenteel in een uitstekende vorm terwijl Lommel vijf van de laatste zes duels (competitie + beker) verloor.

Maar Lommel heeft wel een speciale band ontwikkeld met het Edmond Machtensstadion. De Limburgers wonnen maar liefst drie van de vier recentste confrontaties in Molenbeek. Die zeges waren niet altijd even verdiend, maar zorgden toch voor een soort van 'zwarte beest' gehalte bij de Brusselaars. Enkel bij de laatste confrontatie kon RWDM de drie punten eens thuis houden (tegen een toen doodziek Lommel SK).

Daarnaast is Lommel nog altijd de op één na beste uitploeg van de reeks. De Limburgers verloren buitenshuis nog maar zes punten en moeten daarmee enkel Beerschot (vijf verliespunten) laten voorgaan. Stats die Steve Bould en co toch wel vertrouwen moeten geven.

Spektakel?

De match kan dus alle kanten uit, al zou vooral het laatste halfuur spektakel moeten opleveren. Beide teams hebben er namelijk een patent op om hun doelpunten te scoren in het derde kwart van de match. RWDM scoorde 59,1% van haar goals tussen minuut 60 en het laatste fluitsignaal terwijl Lommel aan 57,9% zit. Afwachten of die statistiek ook dit keer voor een interessant slot zorgt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top