UK Championship - Titelverdediger Zhao Xintong struikelt over eerste horde

Sport | Zhao Xintong (WS-8) zal zijn titel op het UK Championship niet verlengen. Zaterdag werd de 25-jarige Chinees in het Barbican Centre in York al in de eerste ronde met 6-2 uitgeschakeld door de Engelse kwalificatiespeler Sam Craigie (WS-47), die breaks van 83, 78, 69 en 104 wegpotte.

Door Belga

Deel dit nieuws

Zhao, vorig jaar in de finale met 10-5 te sterk voor Luca Brecel (WS-11), nam nog wel een 1-2 voorsprong, maar stapelde daarna de fouten op. In de laatste drie frames kreeg hij telkens nog kansen, maar draaide hij die zelf de nek om.

Mark Allen (WS-9), vorige maand winnaar van het Nortern Ireland Open en finalist op het British Open, schaarde zich wil bij de laatste zestien. De 36-jarige Noord-Ier versloeg zijn gouwgenoot Jordan Brown (WS-22) met 6-4. Met breaks van 68, 105, 113, 63 en 55 toonde "The Pistol" zich bijzonder trefzeker.

In de achtste finales wacht Allen de winnaar van een Engels duel tussen Kyren Wilson (WS-7) en Matthew Selt (WS-26) op. Craigie komt tegenover de Welshman Ryan Day (WS-16) of tegen de inmiddels 60-jarige snookerlegende Jimmy White (WS-89) te staan.

Luca Brecel begint zondagnamiddag aan het toernooi met een partij tegen Lyu Haotian (WS-36). Brecel krijgt zo snel een kans op revanche voor de 4-0 nederlaag die de 24-jarige Chinees hem eind vorige maand aansmeerde in de achtste finales van het Northern Ireland Open.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top