Iraanse vluchteling op wie film "The Terminal" gebaseerd is, overleden in luchthaven

Films | Mehran Karimi Nasseri, een Iraanse politieke vluchteling die meer dan 18 jaar verbleef op de Parijse luchthaven Roissy-Charles de Gaulle, is er overleden, zo vernam het Franse persbureau AFP van een bron op de luchthaven. De film "The Terminal" van Steven Spielberg met Tom Hanks in de hoofdrol is op het verhaal van de Iraniër geïnspireerd.

Door Belga

Deel dit nieuws

Mehran Karimi Nasseri, ook gekend als "Sir Alfred", werd in 1945 geboren. Hij begon in november 1988 te wonen op de luchthaven in Roissy, ten noorden van Parijs, na een reeks omzwervingen via Londen, Berlijn of nog Amsterdam in de zoektocht naar zijn moeder. Telkens werd hij door de autoriteiten weggestuurd, omdat hij geen papieren kon voorleggen. In 1999 kreeg hij in Frankrijk het statuut van vluchteling en een verblijfsvergunning. 

Hij groeide op de luchthaven uit tot een symbool en werd het onderwerp van talloze radio- en televisiereportages, zowel in Frankrijk als daarbuiten. In 2004 werd zijn figuur verfilmd door regisseur Steven Spielbergin "The Terminal".

Na de film kwam de man naar verluidt terecht in een opvangtehuis in Frankrijk. Hij zou het grootste deel van het geld dat hij had gekregen voor de film, uitgegeven hebben, en was sinds enkele weken teruggekeerd naar de luchthaven. Daar, in terminal 2F, overleed hij vandaag kort voor de middag. Mehran Karimi Nasseri zou een natuurlijke dood gestorven zijn. Hij had nog verschillende duizenden euro's op zak.

Gerelateerde onderwerpen

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top