Rocket League: Onze Belgen spelen het laatste regionale toernooi voor de Major

Nieuws | Dit weekend speelt Europa de Fall Invitational, het derde en laatste regionale toernooi voor de Rotterdam Major die van 8 tot en met 11 december doorgaat. Onze Belgen moeten bevestigen om een ticket voor Nederland veilig te stellen.

Door Proximus

Deel dit nieuws

De eerste split van de Rocket League Championship Series loopt langzaam ten einde. De teams maken zich op voor het laatste toernooi van deze editie. Na twee intense evenementen, gewonnen door Oxygen Esport en Karmine Corp, moeten sommige teams goed presteren om een plaats in de eerste Major van het seizoen veilig te stellen.

De situaties van onze Belgen zijn verschillend: Maëllo “AztraL” Ernst en Moist Esport hebben twee goede eerste toernooien achter de rug. Ze staan momenteel op de vierde plaats en zijn virtueel gekwalificeerd voor de competitie in Rotterdam.

Tristan “Atow” Soyez en Team Liquid moeten dan weer beter presteren als ze het in december willen opnemen tegen de andere regio’s.

De eerste twee toernooien waren moeilijk voor Liquid. Om een kwalificatie af te dwingen, moeten ze een goede prestatie neerzetten en hopen op enkele nederlagen van hun concurrenten.

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan heeft Gen.G zijn plaats in de Major al veroverd. Dit weerhield hen er niet van de Fall Invitational in Noord-Amerika te winnen. Ook FaZe Clan, Version 1, Spacestation Gaming en G2 wisten zich in december te plaatsen voor Rotterdam.

© @RLEsports

Van de kleinere regio’s kennen we bijna alle gekwalificeerden, behalve die van Oceanië. Onder de verwachte namen vinden we de Saoediërs van Team Falcons, de Brazilianen van The Club en Team Secret terug.

© @RLEsports

In de Zwitserse ronde zullen Atow en Team Liquid het opnemen tegen het Spaanse G1. Moist en Aztral zullen dan weer het Franse roster van Solary moeten verslaan. Die wedstrijden beginnen deze vrijdag 11 november om 17.00 uur!

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top