Belgian Lions lijden zware nederlaag in Turkije

Basketbal | In hun derde wedstrijd van de tweede kwalificatieronde voor het WK basket 2023 hebben de Belgian Lions vrijdag in Istanboel een zware 86-52 nederlaag geleden tegen Turkije. Bij de rust stonden ze al 43-27 in het krijt.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Turken mosten heel wat NBA-vedetten missen, maar bleven een maatje te groot voor de Belgen. Bitim was met 19 punten, 6 rebounds en 5 assists de uitblinker, Kabaca scoorde 16 punten. Voor de Belgen deed Ismael Bako met 17 punten (6/6 2pts) het meeste terug. Bako nam ook de eerste drie korven van de partij voor zijn rekening (0-6), maar met een 13-0 tussensprint zetten de Turken snel orde op zaken. Na de pauze leek even een Belgische remonte in de maak (43-35), maar dichter dan acht punten kwamen ze niet.

Eerder wonnen de Lions van Groot-Brittannië (72-52), maar ook in Griekenland gingen ze de boot in (85-68). Maadag ontvangen ze in Bergen Griekenkland, dat vrijdag een 60-80 nederlaag leed tegen Estland. Na drie zeges en evenveel nederlagen (de resultaten van de eerste ronde tegen Letland en Servië werden meegenomen naar de tweede ronde), is België met 10 punten vierde in de groep, na Letland (13), Griekenland (11) en Turkije (10). Voor een plaats op het WK in Indonesië, Japan en de Filipijnen (25 augustus-10 september) is top drie nodig.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top