Nyrstar start zinksmelterij in Nederland weer op

Nieuws | Nyrstar zal in november de productie hervatten in zijn zinksmelterij in Budel, in Noord-Brabant dicht bij de Belgische grens. De smelterij, die begin september was stilgelegd wegens de hoge energiekosten, zal wel maar "op beperkte basis" draaien, zo heeft Nyrstar vrijdag aangekondigd.

Door Belga

Deel dit nieuws

"Of de fabriek de komende weken geheel of gedeeltelijk in bedrijf blijft, hangt af van de marktomstandigheden, die uiterst moeilijk blijven", stelt het metaalbedrijf in een persbericht.

De Nederlandse smelterij is één van de grootste van Europa, de maximumcapaciteit bedraagt 315.000 ton zink per jaar. De fabriek draaide al langer op verminderde capaciteit, tot ze begin september in een soort slaapstand was gezet, die normaal gebruikt wordt voor onderhoudswerkzaamheden. Het personeel, zowat 430 mensen, moest zich in de tussentijd bezighouden met andere taken zoals onderhoud van de installaties.

Nyrstar ontstond begin deze eeuw toen Belgische en Australische mijnbouwbedrijven hun zinkactiviteiten samenvoegden. Inmiddels is het bedrijf onderdeel van grondstoffenhandelaar Trafigura. Het hoofdkantoor van Nyrstar is in Budel.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top