Álvaro Bautista kan titel in Australië in de verf zetten

Sport | Terwijl de winter sinds deze week dichterbij is geslopen en we de temperaturen ferm zagen zakken, betekent dat ook dat het seizoen in de autosport op zijn einde loopt. In de Superbike viel de competitie vorige week al in een beslissende plooi, maar dit weekend kan de wereldkampioen zijn titel extra in de verf zetten tijdens het World Superbike-kampioenschap in Australië.

Nadat hij vorig weekend in Indonesië zijn eerste titel uit zijn carrière won, verschijnt Álvaro Bautista dit weekend in Australië aan de start van de laatste race van dit seizoen. Op het circuit van Philip Island, waar eind februari ook de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap in 2023 plaatsvindt, wordt nog gestreden om de titel van het constructeurskampioenschap.

Dit seizoen won Bautista maar liefst veertien races. Hij pakt zo zijn eerste titel, een overwinning waar hij in 2019 ook al eens dicht bij was. Toen won hij nog twee wedstrijden meer, maar in het eindklassement eindigde hij tweede. De voorbije twee jaar reed hij veel minder goed en kwam nooit dichter dan een negende en tiende plaats in het WK. “Ik ben veel dank verschuldigd aan het team, de motor en aan iedereen die de laatste twee seizoenen in mij bleef geloven”, vertelde hij achteraf.

Dat de winnaar van het individuele kampioenschap al bekend is, opent ook heel wat perspectieven voor de strijd tussen de verschillende constructeurs. Ducati telt momenteel 49 punten meer dan Yamaha en start dus als favoriet, maar alles is nog mogelijk.

Bekijk de Superbike in Australië dit weekend op Eurosport 1, beschikbaar in het basis tv-aanbod van Pickx.