'De Allerslimste Mens Ter Wereld' heeft een winnaar: Danira Boukhriss Terkessidis!

Nieuws |

Plastieken hoedjes en kartonnen borden, allen in de felste kleuren! ‘De Slimste Mens Ter Wereld’ viert een jubileum en tovert zich om tot de 'Allerslimste'. Tien weken lang verwelkomden we de all-round ontzagwekkendste BV-breinen opnieuw op onze schermen. We sloten deze af met de zes grootste allesweters en Pickx keek in uw plaats, zodat u op weekavonden kon doen wat u altijd doet: haar vader om haar hand vragen en gitaarsolo’s spelen in het luchtledige. Zo nobel zijn we dan wel.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Bloedstollend, hartverscheurend, adjectieven genoeg om ‘spannend’ onder woorden te brengen. Haal een woordenboek en kies uw favoriet voor het drama dat zich donderdag afspeelde. Liesbeth Van Impe (onze tip voor de overwinning, herinneren trouwe lezers zich) had alle kans om met één antwoord op de laatste vraag van de filmpjesronde zich te plaatsen voor de Grote Finale.

Eén antwoord volstond, maar er wás maar één antwoord. “2000” wilde Erik horen, het jaar waarin de onderzeeër Kursk was gezonken. Op jaartallen mag er twee keer gegokt worden, dus na “2002” en “2003” was Van Impe uitgespeeld, buitenspel gezet. Het kleine verschil met Danira bleef bestaan. Wat als, wat als…

Alternatieve universums zijn soms fijn om over na te denken, maar uiteindelijk niet meer dan nodeloos tijdverdrijf. Danira Boukhriss Terkessidis is een fantastische quizzer. Een achterstand in de finale? Ach joh, de nieuwgekroonde keizerin van Vlaanderens tv-scherm liet het goede antwoorden regenen en speelde buitenaards goed.

Tactisch was de finale ook indrukwekkend. De voorzienige Bart Cannaerts, schandelijk genoeg nog niet genoemd tot nu toe, kon met vijf antwoorden zichzelf tot winnaar kronen, maar vond maar drie antwoorden. Hij gokte dat Danira ook antwoorden schuldig zou blijven en liet zich zakken tot 1 seconde. Wie gokt op onwetendheid van de presentatrice geniet misschien zelf van wat gelukzalige domheid (en verdient per definitie niet de overwinning), met een soort dubbele dolkstoot door het hart, elimineerde Danira haar laatste concurrent voor de troon.

Van allen een buiging gevraagd, voor Danira Boukhriss Terkessidis, vanaf nu - en minstens tien jaar lang - beter bekend als De Allerslimste Mens Ter Wereld.

De Moeilijkste Vraag

Aha! We hebben hem! Een moeilijkste vraag die niét uit een fotoronde komt! Woensdag kregen we in Open Deur de immers sympathieke Pommelien Thijs die vier Oscarwinnende filmtitels naspeelde. De vraag kregen de kandidaten pas ná het filmpje, waardoor zowel geheugen als filmkennis getest werden. De verstomming die toesloeg bij Delphine Lecompte was een spiegel van de onze. 

De Sterkste Kandidaat

We gaan het hier niet opnieuw over Danira hebben. Wel willen we hier een volmaakte buiging produceren en de prijs voor moed en kracht uitdelen aan bronzen Liesbeth. In het leven gaat het niet steeds om winnen, maar als dat wel zo was, zou Liesbeth Van Impe toch aan kop staan. Vaste lezers van deze rubriek zijn het misschien al beu, maar Van Impe verdient een onmetelijke hoeveelheid respect. Zo hartverscheurend eruit gaan nét voor de finale, en het boeltje NIET bij elkaar schreeuwen, is van de hoogste waardigheid die het Grote Spaghettimonster uit te delen heeft. Over haar ziekte nog niet gesproken.

 De Slimste Mens Ter Wereld komt volgend jaar terug met een 21ste editie.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top