'Impeachment: American Crime Story' duikt in de amoureuze affaire tussen Monica Lewinsky en president Bill Clinton

Series | Vanavond kan je op VTM3 kijken naar 'Impeachment: American Crime Story', een dramareeks over de fameuze affaire rond de seksuele avances tussen de voormalige Amerikaanse president Bill Clinton en de 24-jarige Witte Huis-stagiaire Monica Lewinsky. Deze reeks focust ook op de rol van Linda Tripp, een politiek benoemde functionaris die in het grootste geheim telefoongesprekken met Lewinsky opnam.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Het is alweer bijna 25 jaar geleden dat het politieke seksschandaal rond de 49-jarige Amerikaanse president en zijn 24-jarige stagiaire uitbarstte. Lewinsky had vanaf november 1995 seksueel contact met Clinton, naar eigen zeggen met wederzijdse toestemming. Dat de affaire is uitgekomen, komt door een samenloop van omstandigheden. In 1998 heeft Paula Jones, een medewerkster van de Amerikaanse staat Arkansas, een civiele rechtszaak aangespannen tegen president Clinton omdat hij haar tijdens zijn periode als gouverneur van Arkansas seksueel zou hebben geïntimideerd. In deze rechtszaak verklaarde de president onder ede dat hij geen enkele seksuele verhouding op het werk gehad heeft. 

Toen ambtenaar Linda Tripp dat nieuws vernam, herinnerde ze zich een gesprek met haar vroegere collega Monica Lewinsky waarin die laatste toegaf een relatie te hebben gehad met de president. Daarop verwittigde Tripp de speciale publieke aanklager Kenneth Starr en bedachten ze een plan om bewijsmateriaal over de affaire te verzamelen.

Productie

De minireeks toont de affaire vooral door de ogen van Monica Lewinsky, die ook als enige hoofdrolspeler aan de reeks meewerkte en mee produceerde. In een interview met Vanity Fair gaf ze eerder aan dat ze twijfelde om toe te zeggen, maar dat producent Ryan Murphy haar kon overhalen. Murphy is onder meer bekend dankzij zijn Netflix-reeks over de seriemoordenaar Jeffrey Dahmer. Aan Lewinsky zei hij dat het geweldig zou zijn als ze de reeks mee produceerde. "Niemand zou jouw verhaal mogen vertellen behalve jijzelf. En je zou er verdomme geld aan moeten verdienen", klonk het overtuigend.

De rol van Monica Lewinsky wordt vertolkt door Beanie Feldstein, bekend van de komedie 'Booksmart' uit 2019. De Engelse 'Sin City'-acteur Clive Owen kruipt in de huid van president Bill Clinton, Edie Falco ('The Sopranos') speelt zijn vrouw Hillary. De rollen van ambtenaren Linda Tripp en Paula Jones worden respectievelijk gespeeld door Sarah Pauson en Annaleigh Ashford.

Bekijk ‘Impeachment: American Crime Story’ op zondag 13 november om 23u op VTM3 of waar je ook bent via Pickx.be of de Pickx-app.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top