En nu recupereren... Welke 1B-teams krijgen het meeste rust tussen Croky Cup en CPL?

Challenger Pro League | Terwijl Lierse, RWDM en SK Beveren donderdagavond nog tot de late uurtjes actief waren in de Croky Cup, wordt er nog geen 24 uur later alweer gevoetbald in de Challenger Pro League. De schema's van beide competities zijn meer dan degelijk op elkaar afgestemd, waardoor alle deelnemende teams min of meer voldoende rust hebben om ook in het weekend weer vol aan de bak te gaan.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo spelen Club NXT en RSCA Futures vanavond alweer in de competitie. De beloftenteams mogen niet deelnemen in de Croky Cup waardoor zij sowieso weinig last ondervinden van het hele bekerverhaal. Al zijn er hier en daar wel wat spelers die mee hebben mogen opdraven in de beker. Zo was doelman Bart Verbruggen gisterenavond nog de penaltyheld bij RSC Anderlecht terwijl zijn ploegmakkers straks dus (allicht zonder hem) aan de bak moeten.

Maar ook Dender moet straks aan de bak. De Oost-Vlamingen speelden afgelopen dinsdag een sterke partij tegen Standard en kregen ongeveer 69,5u om te herstellen van die match en weer voor de drie punten te gaan tegen... SL16 FC; de beloften van Standard.

Zaterdag probeert de enige bekeroverlever - SK Deinze - de goede flow door te trekken bij Jong Genk. De Oost-Vlamingen zullen dan zo'n 90u rust gehad hebben na hun bekeravontuur tegen KAS Eupen. Jong Genk komt fris aan de aftrap, al speelden wel wat jongens (net als bij Club NXT) de voorbije weken wel regelmatig mee in de midweekse UEFA Youth League.

Deinze is - samen met Lommel - de enige bekerploeg die meer dan drie volle dagen rust krijgt tussen beker en competitie. Lommel speelde woensdag tegen Zulte Waregem en moet pas zondagavond weer het veld op bij RWDM. De Limburgers hebben dan 94u gehad om te recupereren terwijl RWDM aan 70u zal zitten.

Beerschot speelde op dezelfde dag als Lommel, maar moet zaterdag alweer de tenen uitkuisen. De Mannekes spelen dan thuis tegen Virton (dat al uit de beker lag) en zullen dan ook 70u rust gehad hebben.

En dan zijn er nog de twee bekerverliezers die pas donderdagavond laat na verlengingen én strafschoppen uit de beker werden gekegeld: Lierse en Beveren. Toevallig staan beide teams zondag tegenover elkaar waardoor het verschil in rust beperkt is tot een dik uur. Beveren begon 45 minuten vroeger aan haar bekerduel terwijl Lierse ook nog iets langer bezig was met de penalty's. Beveren zal straks aan de aftrap staan met 65u rust in de benen terwijl Lierse 64u krijgt om het bekerverlies tegen Anderlecht te verwerken.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top