Het Lisp herleeft even als in de oude dagen: "Dit was reclame voor de club"

Sport | De grootste kleine club van het land heeft er nog eens een memorabele avond opzitten. Lierse moest na 120 spannende minuten én een beklijvende strafschoppenreeks weliswaar de duimen leggen tegen RSC Anderlecht, maar buiten het resultaat werd het wel een avond om niet te snel te vergeten voor iedereen met een geelzwart hart.

Toen Anderlecht uit de trommel kwam bij de loting van de 1/16 finales moest er op het Lisp een versnelling of twee hoger geschakeld worden bij de verkoop van de tickets. Terwijl er in de Challenger Pro League gemiddeld zo'n 3000 - 3500 fans komen kijken naar de toch wel geanimeerde competitiewedstrijden van de Pallieters, gingen er voor de clash met de Belgische recordkampioen maar liefst 10.000 tickets over de virtuele toonbank.

En de fans kregen waar voor hun geld. Lierse kwam tot twee keer toe op achterstand tegen Anderlecht, maar slaagden er toch evenveel keer in om (verdiend) weer op gelijke hoogte te klimmen. De 2-2 van Vekemans in minuut 80 deed het Lisp nog eens ouderwets ontploffen waarna er in de verlengingen enkele mooie kansen kwamen om het dak er helemaal af te laten gaan.

De kansen werden echter gemist en in een bloedstollende strafschoppenreeks (8-9 na 19 penalty's) moesten de fans toch ontgoocheld - maar met opgeheven hoofd - weer naar huis.

Potentiële fans

Coach Tom Van Imschoot besefte dat er meer had ingezeten, maar was wel tevreden met de manier waarop zijn team (en de club) zich gepresenteerd had. "Dit was reclame voor onszelf", stelde hij na afloop van de match bij Sporza. "We hebben er een echte bekermatch van gemaakt, maar dan wel eentje zonder happy end. Penalty's zijn altijd een loterij en het is altijd zuur als je dan die loterij verliest. De eerste acht strafschoppen waren nochtans van een hoge kwaliteit."

Desalniettemin moet Lierse zich nu weer vol focussen op de competitie, waar het zondag alweer een topper speelt tegen SK Beveren. "Het valt wel mee dat ook zij 120 minuten en strafschoppen in de benen hebben. Het zal langs beide kanten vooral zaak zijn om zoveel mogelijk te recupereren tegen zondag. Maar eerst gaan we toch wel wat genieten van deze avond. Ik hoop alvast dat we wat potentiële supporters overtuigd hebben om de weg naar het Lisp terug te vinden."