Alweer een verhaal van 'net niet' voor de CPL-teams in de Croky Cup

Challenger Pro League | Naar jaarlijkse traditie is de 1/16 finales van de Croky Cup een slagveld geworden voor de 1B-teams. Maar eveneens naar jaarlijkse traditie mogen heel wat CPL-teams wel terugkijken op een sterke match waarin het enige verschil tussen hen en hun 1A-opponent een portie pech of een gebrek aan koelbloedigheid was.

Door Pickx

Deel dit nieuws

Zo mocht Dender dinsdag lang hopen op een stunt tegen Standard. De Oost-Vlamingen lieten het spel wel aan de Luikenaars, maar hielden vrij vlot stand en kwamen er soms goed uit. Alleen miste Cukur in de tweede helft een open kans terwijl Balikwisha aan de overkant geen genade had: 0-1.

Voor Lommel werd het nog wat erger. Zij domineerden Zulte Waregem en kregen voldoende kansen om het nummer voorlaatst van de JPL in het verlies te dringen, maar de Limburgers faalden in de afwerking en ex-Lommelaar Gano werkte de enige kans die Zulte Waregem kreeg wél tegen de netten: 0-1.

Tussenin had Deinze zich wél geplaatst dankzij een 3-0 zege tegen KAS Eupen terwijl Beerschot wél verdiend onderuit ging bij Cercle Brugge (3-1).

Donderdag volgden er dan nog enkele frustraties. RWDM was 90 minuten lang zeker niet de mindere van KV Kortrijk, maar ging na een 1-0 voorsprong toch nog met 1-3 ten onder. Daarbij troffen de Brusselaars wel 2x het doelhout en kreeg het voldoende kansen om de match naar zich toe te trekken... Maar weer net niet dus.

Bij Lierse en Beveren werd het nog nipter. Beiden hielden 120 minuten stand tegen respectievelijk Anderlecht en Antwerp (2-2 in beide duels), maar moesten dan toch nog de duimen leggen in de strafschoppenreeks.

Op een kolkend Lisp (10.000 fans) ging het in die penaltyreeks gelijkop tot 8-8, maar na missers van De Schryver (Lierse), Lissens (Anderlecht) en Libert (Lierse) trapte doelman Verbruggen paars-wit naar de volgende ronde.

Op de Freethiel duurde de strafschoppenreeks minder lang. Sterkhouders Hoggas en Mbokani (die 2x raak trof tegen z'n ex-ploeg) misten meteen hun elfmeter terwijl er bij Antwerp niemand faalde. Treffers van Kablan en Barry konden dan ook niet voorkomen dat de Great Old de penaltyreeks won met 2-4.
 
Vijf van de zes uitgeschakelde 1B-teams mochten dus met een kater het veld af terwijl 'overlever' Deinze na afloop van de laatste bekerduels in de 1/8 finales aan Zulte Waregem werd gelinkt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top