Anderlecht schakelt Lierse uit na bloedstollende strafschoppenreeks

Voetbal | RSC Anderlecht heeft zich donderdagavond als zestiende en laatste ploeg verzekerd van een ticket voor de achtste finales in de beker. Paars-wit had op het veld van Lierse Kempenzonen, de nummer drie uit de Challenger Pro League, wel strafschoppen nodig.

Door Belga

Deel dit nieuws

Paars-wit kwam halfweg de eerste helft op voorspong langs Fabio Silva. De Portugees zette een strafschop om nadat de bal op de stip ging voor een (lichte) trekfout van Raemaekers op Amuzu.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de 0-1. Vrijwel meteen hingen de bordjes op het Lisp weer gelijk na een rake kopbal van Tabekou. Die vloerde Bart Verbruggen, de vervanger van Van Crombrugge. Toch mocht Anderlecht met een voorsprong de kleedkamers. In de toegevoegde tijd knalde Stroeykens in de draai de 1-2 binnen.

In de tweede helft leek Anderlecht zijn zaakjes onder controle te hebben tot Lierse tien minuten voor tijd voor de tweede keer langszij kwam. Na een doorsteekpass had Verbruggen geen verhaal tegen de opduikende Vekemans, die er 2-2 van maakte.

Er kwamen verlengingen aan te pas. Daarin had de thuisploeg de betere kansen maar er werd niet meer gescoord. Penalty's moesten dus beslissen over de kwalificatie. Beide teams bleven foutloos tot 8-8. Vervolgens misten De Schryver (Lierse) en Lissens (Anderlecht). Na een nieuwe misser van Libert (Lierse) ging doelman Verbruggen zijn kans. De Nederlander faalde niet en trapte Anderlecht naar de achtste finales.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top