Antwerp heeft strafschoppen nodig bij Beveren

Voetbal | Antwerp is donderdagavond in de zestiende finales van de Belgische voetbalbeker door het oog van de naald gekropen. De Great Old haalde het bij de buren van SK Beveren, de leider in de Challenger Pro League, na strafschoppen. Na 120 minuten stond het 2-2.

Door Belga

Deel dit nieuws

Antwerp moest al vroeg met een man minder verder. Vincent Janssen kreeg van ref Wesli De Cremer rood onder de neus voor een slaande beweging richting Vukotic. Het stamnummer 1 moest daardoor 80 minuten met tien aan de bak.

Niettemin kwam Antwerp kort voor de pauze op voorsprong. Calvin Stengs opende met een onorthodoxe actie de score. Half struikelend vloerde de Nederlander thuisgoalie Reus.

Halfweg de tweede periode maakte Beveren gelijk. Dieumerci Mbokani, ex-Antwerp, vloerde Butez met een schot. Tien minuten later stond de Congolees opnieuw aan het kanon. Met zijn tweede van de avond zette hij de thuisploeg op voorsprong.

Maar Antwerp toonde met een man minder weerbaarheid. Na een owngoal van Tshimanga werd het 2-2 en was alles met nog tien minuten op de klok te herdoen. Omdat er niet meer werd gescoord, kwamen er verlengingen aan te pas. Daarin toonden beide teams weinig intitiatief en waren de kansen schaars.

Strafschoppen moesten uitsluitsel brengen. Hoggas (mislukte panenka) en Mbokani (hoog over) misten voor Beveren de eerste twee penalty's. Bij 2-3 scoorde Balikwisha de beslissende elfmeter voor de bezoekers.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top