Koersen op Wall Street schieten omhoog na meevallend inflatiecijfer

Nieuws | De aandelenbeurzen in New York zijn donderdag met zeer sterke koerswinsten gesloten. Beleggers op Wall Street reageerden verheugd op cijfers waaruit bleek dat de inflatie in de Verenigde Staten in oktober opnieuw is afgezwakt. Daardoor kan de Amerikaanse centralebankenkoepel Federal Reserve het rustiger aan gaan doen met het agressief verhogen van de rente om de inflatie te beteugelen.

Door Belga

Deel dit nieuws

De Dow-Jonesindex eindigde 3,7 procent hoger op 33.715,37 punten. De brede S&P 500 won 5,5 procent tot 3.953,37 punten en technologiegraadmeter Nasdaq steeg 7,4 procent tot 11.114,15 punten. Het zijn de sterkste koersstijgingen op één handelsdag sinds het voorjaar van 2020.

Verschillende Fed-bestuurders verwelkomden het nieuws over de verder afzwakkende inflatie, maar waarschuwden tegelijk dat de inflatie nog steeds veel te hoog is en dat meer rentestappen nodig zullen zijn.

Met name de technologiefondsen lieten grote plussen optekenen. Zo stegen Apple, Microsoft, Google-moeder Alphabet en Facebook-eigenaar Meta Platforms tot meer dan 10 procent. Amazon ging meer dan 12 procent vooruit, ook geholpen door berichten dat de webwinkel werkt aan plannen voor kostenbesparingen. In de chipsector waren eveneens stevige plussen te zien, met winsten voor bedrijven als Intel, Advanced Micro Devices (AMD) en Nvidia tot meer dan 14 procent.

De euro was 1,0209 dollar waard, tegen 1,0168 dollar bij het slot in Europa. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 86,27 dollar. Brentolie werd 0,9 procent duurder op 93,48 dollar per vat.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top