Titelverdediger Laurens Devos staat in finale WK G-tafeltennis

Sport | Op het wereldkampioenschap G-tafeltennis in het Spaanse Granada heeft titelverdediger Laurens Devos zich geplaatst voor de finale in de klasse 9.

Door Belga

Deel dit nieuws

De tweevoudig paralympisch kampioen (Rio & Tokio) versloeg in de halve finale de Australiër Ma Lin met 3-1. De setstanden waren 10-12, 11-5, 11-6 en 11-7. De wedstrijd was een heruitgave van de paralympische finale vorig jaar in Tokio.

"Ik was vrij zenuwachtig. Ik speelde al vaker tegen hem, zoals in de finale in Tokio toen ik 3-1 won, dus ik wist dat het heel moeilijk zou worden en ik goed zou moeten spelen om te winnen", vertelde Devos. "Ik verloor de eerste set vrij nipt nadat ik enkele fouten maakte op de eerste bal. In de volgende sets ging dat beter en ik ben wel tevreden over de manier waarop ik heb gespeeld."

Om zijn wereldtitel te verlengen, moet Devos morgenavond (20u45) winnen van de Brit Joshua Stacey. "Ik zie het zeker zitten. In onze vorige wedstrijden heb ik hem steeds verslagen. Maar dit zijn andere omstandigheden en elke match moet gespeeld worden. Ik ben hier om mijn wereldtitel te verdedigen en ga alles geven."

Florian Van Acker, ook een uittredend wereldkampioen, speelt vanavond (19u) de halve finale in de klasse 11. De paralympisch kampioen van Rio (2016) en winnaar van brons in Tokio staat tegenover de Zuid-Koreaan Chang Gi Kim.

Devos en Van Acker wonnen allebei goud op het vorige WK, in 2018 in het Sloveense Lasko. 

Maandag was Devos aan de zijde van Ben Despineux goed voor brons in het dubbelspel (klasse MD18).

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top