Hedendaags muziekfestival Ars Musica verkent de wetenschap

Muziek | Wetenschap en experimenteren met muziek vormen dit jaar de rode draad doorheen het programma van Ars Musica, het hedendaags muziekfestival dat plaatsvindt van 18 november tot 2 december. Onder de titel Big Science wordt een programma samengesteld dat bewijst dat wetenschap een bron is voor vele muzikale creaties.

Door Belga

Deel dit nieuws

Het unieke muziekfestival zet met haar programmatie opnieuw in op muzikale ontdekkingen en concerten die tot de verbeelding spreken. De titel Big Science behandelt het centrale thema wetenschap, maar is ook een hommage aan het gelijknamige cultalbum van componiste en beeldend kunstenares Laurie Anderson, dat 40 jaar geleden werd uitgebracht. Zij is dit jaar dan ook eregast op het festival en zal op 1 december met het Brussels Philharmonic optreden.

Ars Musica benadert wetenschap als een dynamisch, experimenteel en transdisciplinair element dat een rol speelt binnen het creatieproces van nieuwe muziek. De festivalopener 'Metropolis Rebooted' is een filmconcert in Bozar waarin een van de eerste crossovers tussen een cyborg en kunst wordt belicht. Daarnaast zijn er verwijzingen naar de wetenschap, met 'Einstein on the Beach' van Philipp Glass door Ictus en Suzanne Vega op 30 november in Bozar of tijdens 'On Mars' van Brian Eno in het Planetarium op 19 november.

Filmkunst neemt deze editie een prominente plaats in op Ars Musica. Zo is er in Bozar op 25 november Fiction Science, een avond gewijd aan de muziek van sciencefictionfilms. De wereldpremière van de symfonie 'Ombres célestes' van Jean-Luc Fafchamps vormt het hoogtepunt.

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top