Postbedeling in Oost- en West-Vlaanderen verstoord na tweede stakingsdag op rij

Nieuws | In Oost- en West-Vlaanderen ondervindt de postbedeling ook vandaag hinder nadat werknemers in het postsorteercentrum in Gent na de nationale actiedag nog altijd staken. Dat melden de vakbonden. "Ook in de sorteercentra in Charleroi en Luik wordt actie gevoerd. In Gent heeft tot 90 procent van het personeel voor de sortering het werk neergelegd", zegt Patrick Waumans van VSOA.

Door Belga

Deel dit nieuws

De nationale actiedag gisteren stond vooral in het teken van de koopkracht, maar de vakbonden beklemtonen nu het aanhoudende personeelstekort bij bpost. "We willen niet meer personeel, maar voldoende personeel", zegt Waumans. "We willen kwaliteit kunnen leveren, maar het personeel moet altijd maar meer en meer bijbrengen en het werk herverdelen. De organisatie moet werkbaar blijven. Veel mensen vallen uit door ziekte of gaan op zoek naar een andere job door de hoge werkdruk."

In het Gentse sorteercentrum heeft tot 90 procent van het personeel dat instaat voor de sortering het werk neergelegd, zegt Waumans. "Bij de chauffeurs in de transportafdeling ging het gisterenavond om 60 procent, en bij de ochtendploeg zelf 70 procent. Vrijdag is een feestdag maar vrijdagavond gaan de eerste personeelsleden vermoedelijk het werk hervatten. Er is voornamelijk hinder voor de briefwisseling en dat zal tot na het weekend voelbaar zijn."

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top