‘Filmklap’ over de films die binnenkort uit de VOD-catalogus verdwijnen

Films | In de nieuwe aflevering van ‘Filmklap’ op Pickx Live gidst Sverre Denis je door enkele topfilms die binnenkort uit de VOD-catalogus van Proximus verdwijnen. Haast je dus als je nog snel wil kijken naar ‘Studio 666’, ‘After Yang’ of ‘Uncharted’!

Door Pickx

Deel dit nieuws

Studio 666

De Foo Fighters, je weet wel, de band van frontman Dave Grohl met Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett, Rami Jaffee en de onlangs veel te vroeg overleden Taylor Hawkins, trekt naar een groot landhuis om er een nieuw album op te nemen. Maar in dat huis, dat aanvankelijk erg inspirerend werkt voor Grohl, blijken vreemde dingen te gebeuren. Zo komt de band in een muzikaal horrorverhaal met een komische hoek af terecht.

Na ‘Foo Fighters: Back and Forth’ en ‘Foo Fighters: Sonic Highways’ verscheen de band in februari van dit jaar voor het eerst in een niet-documentaire. Het verhaal is bedacht door Grohl zelf en uitgeschreven door scenaristten Jeff Buhler en Rebecca Hughes. De regie was in handen van BJ McDonnell, die het over the top horrorgenre al verkende met ‘Hatchet III’ en via ‘Slayer: The Repentless Killogy’ al samenwerkte met rockers. De juiste man op de juiste plaats, kan je wel zeggen.

‘Studio 666’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

After Yang

Colin Farrell en Jodie Turner-Smith spelen in deze ingetogen sciencefictionfilm de adoptieouders van Mika. In plaats van een tweede adoptiekind, halen ze de mensachtige robot Yang in huis. Ze weten dat Yang niet nieuw is, maar niet hoeveel levens hij al heeft gehad. Wanneer de robot ineens stopt met reageren, begint Jake (Farrell) een missie om hem te repareren.

De film maakt net als bijvoorbeeld de klassieker ‘Blade Runner’ aan de hand van een robot een statement over wat het betekent om mens te zijn, maar dan veel minder bombastisch en zonder flitsende actie. Daarnaast is de thematiek van adoptie en niet-traditionele gezinssamenstellingen een rode draad in het verhaal. ‘After Yang’ ging in 2021 in première op het filmfestival van Cannes en oogstte sindsdien lovende kritieken. “Het is een verkenning van onze afhankelijkheid van technologie en een diepmenselijk verhaal over zorgen voor iemand”, aldus filmrecensent Leo Kim.

‘After Yang’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Uncharted

Van een ingetogen sciencefictionverhaal naar een groots avontuur van een globetrotter. Tom Holland laat zijn Spiderman-pak in de kast hangen om in de huid te kruipen van Nathan Drake, de protagonist van de populaire spelletjesreeks ‘Uncharted’. De film geldt als een prequel voor de spellen over de Indiana Jones-achtige schattenjager.

We zien in de film een jongere Nathan Drake, die als barman werkt in New York. Hij vult zijn loon aan door de rijkere klanten te bestelen. Daar leert hij Victor “Sully” Sullivan (Mark Wahlberg) kennen, een schattenzoeker en gewezen collega van Sam, de broer van Nathan. Sam is verdwenen, dus Nathan en Sully gaan samen naar hem op zoek. Sam speurde naar een verstopte schat van de ontdekkingsreiziger Magellaan, dus daar besluiten de twee mannen mee te beginnen.

‘Uncharted’ is nu beschikbaar in de Pickx VOD-catalogus

Kijk wat je leuk vindt, waar en wanneer je wilt.

Ontdek Pickx Inloggen

Top

Top